Kullakin saunalla on oma saunamajuri, joka pitää huolta oman saunansa lämmittämisestä, veden ja polttopuiden riittävyydestä sekä yleisestä siisteydestä. Saunamajuri pitää myös huolta siitä, että naapurisaunoilla on saunarauha. Tuntikausien saunomisesta tulee helposti nestehukkaa. Ota uimapuvun ja pyyhkeen lisäksi myös vesipullo mukaan. Juomavesipiste on Parramajan ulkonurkalla lammen puolella.

Tänä vuonna suihkujärjestelyt ovat erilaiset kuin aiemmin. Parramajassa toimiva Parran Luontolaituri tarjoaa mahdollisuuden suihkuun la klo 8 – 22 ja su klo 8 – 12. Suihkumaksu on 2,50 €/kerta. Lapset alle 10 v aikuisen seurassa ilmaiseksi. Ajankohtaiset tiedot voi tarkistaa Luontolaiturin nettisivuilta.

Pukukopit vaatteiden vaihtoa varten löytyvät uimarannalta.

Uimalammella ei ole tänä vuonna uinninvalvojia, sillä kaikki kieltäytyivät tehtävästä. Lapsia on alueella paljon, joten huoltajien pysyttävä valppaana.

Uimalammen vesi on lähdepitoista ja vaihtuvaa – ei levää.

Paras paikka uimiseen on pukukoppien edusta – tässä vesi syvenee loivasti.

Sauna-alueen päässä lampi syvenee nopeasti! Toisessa päässä, Parramajan laiturin kohdalla on äkkisyvää 1,5 – 2 m, riippuen veden korkeudesta (linjassa laiturin nokka -> pato). Tien puoli melko kaislaista eikä uimista siinä suositella.

Toisella lammella (takalampi) rannat syvenevät nopeasti ja tämä lampi ei kuulu Sauna-ajojen alueeseen.


2012_mies-ja-hoyry_heikki-mahlamaki_p