In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Aluekartta

TEUVA LUONTO-PARRA Parrantie 27, 64700 Teuva

Hyvä tietää

Paikallislehti Tejuka jaetaan to 27.7. noin 20.000 kpl suurjakona. Lehdessä on erillinen lähes kaiken kattava Sauna-liite, jossa on taas mukavaa lukemista niin itse tapahtumasta kuin sauna-asioista muutenkin. Ilmoitukset ja tilaukset puh. (06) 247 4300.

Tänä vuonna teuvalaiset salibandypelaajat hoitavat tapahtuman liikenne- ja paikoitusjärjestelyt. Parkkimaksu on 5 eur (varaa tasaraha) kulkuvälineeltä. Pyörät, mopot ja saunat ilmaiseksi Parrantietä pitkin! Mopoparkki on kioskin vieressä (pieni asfaltoitu alue) ja invaparkki aivan sauna-alueen nurkalla. Huomaathan, että tapahtuma-alueella on yksisuuntainen liikenne, joten älä änkeä väärähän suuntahan, jotta liikenne sujuisi mahdollisimman mallikkaasti. Tämä sääntö on voimassa koko lauantain!

Henkilö- ja pakettiautot voivat ajaa Luonto-Parraan, Parrantie 27, suorinta reittiä Luovantietä pitkin. Älä käytä Hautaharjun kapeaa metsäautotietä. Teuvan keskustasta tultaessa Luovantie alittaa junaradan ja kulkukäytävä on alle 2,8 m korkeille ja normaalileveille kulkuneuvoille. Isommat kulkuneuvot on syytä ajaa 67-tien varrelta olevia Parra-opasmerkkejä seuraten. Tämä erikoisreitti mutkittelee mm. Teuvan saha-alueen läpi. Tapahtumaan opastavat myös Saunat-kyltit.

Jari Kaari Oy:n linja-autokuljetus alkaa lauantaina klo 12. Lähtö Teuvan keskustan torilta tasatunnein. Maksu 3 eur yhteen suuntaan per nenä. Paluukyyti klo 12.30 alkaen tunnin välein. Viimeinen kyyti Parraan lähtee torilta la klo 22 ja viimeinen kyyti Parrasta torille la klo 23.30.

Sauna-alueella Luovankylän latokaffiossa on myytävänä kahvia, teetä, mehua, limsaa, pullaa ja piirakkaa. Tarjolla on Teuvan MLL:n vohveleita. Teuvan pallon tyttöjen jalkapallojoukkue vanhempineen myy maistuvaa makkaraa ja huolehtii jälleen kerran alueen ja wc-tilojen siivouksesta. Lisäksi saatavilla on lakuja, pehmistä, muikkuja ja makkaraperunoita ym. Myynti tapahtuma-alueella päättyy klo 23. Latokaffiossa on tarjoilua vielä su aamulla.

Parramajalla on uusi yhteistyökumppani. Tarjolla on lounasta ja mm. sämpylää, pullaa ja kahvia. Parramaja on avoinna la 8-02 ja su klo 8 alkaen. A-anniskeluoikeudet K-18, joten lapsien oleskelu vain ruokaillessa ja vanhempien seurassa, mutta tilat ovat K-18 kokonaan klo 20 jälkeen. Pankkikortti käy maksuvälineenä!

Parra-majassa on käytössä langaton internet-yhteys (wlan) ja alueella toimii Soneran verkko erinomaisesti.
Alueen frisbeegolfrataan voit tutustua frisbeegolfradat.fi -sivustolla. Lisää tietoa Pauli Nevalasta ja sauna-alueen takana olevasta korkeasta keihäspatsaasta löytyy osoitteesta http://www.teuva.fi/nevala/ ja alueen retkeilyreitistöistä löytyy tietoa osoitteesta http://www.teuva.fi/maisema/virkis_v.htm Parramajan rannassa on grillikatoksia ja lapsille leikkikenttä. Parrassa on upeat ulkoilureitit ja kivipellot aivan lähellä sauna-alueen yläpuolella. Uimalammen vesi on hyvänlaatuista eikä siinä ole koskaan todettu levää.

Myynnissä Sauna-ajojen kirjaa, T-paitaa, uikkareita, postikortteja sekä saunahattuja. Sauna-arpoja myydään 5 eur/kpl. Arpapalkintona on komea kylpytynnyri, joka on esillä ohjelmalavan lähettyvillä. Arvonta suoritetaan tapahtumassa illan aikana. Voittajat julkistetaan nettisivuilla sekä Tejukassa. Pika-arvoilla 2 eur/kpl runsaasti palkintoja mm. Jokipiin pellavan isoja kylpypyyhkeitä.

Tapahtuman myyntipisteissä käy maksuna vain käteinen. Pankkiautomaatteja Teuvalla on vain 1 kpl S-market Parran nurkalla ABC-pistettä vastapäätä, joten kannattaa varata paljon käteistä mukaan.

Kullakin saunalla on oma saunamajuri, joka pitää huolta oman saunansa lämmittämisestä, veden ja polttopuiden riittävyydestä sekä yleisestä siisteydestä. Saunamajuri pitää myös huolta siitä, että naapurisaunoilla on saunarauha. Tuntikausien saunomisesta tulee helposti nestehukkaa. Ota uimapuvun ja pyyhkeen lisäksi myös vesipullo mukaan. Juomavesipiste on Parramajan ulkonurkalla lammen puolella.

Kaikkien alkoholipitoisten juomien tuonti alueelle on ehdottomasti kielletty! Tavattaessa alkoholijuomia alle 18-vuotiaalta (yli 15 v), annetaan sakko, mutta alle 15-vuotiaiden alkoholinkäytöstä tehdään lisäksi rikosilmoitus, kertoo poliisi. Kaikista näistä tapauksista poliisi tekee ilmoituksen lastensuojeluviranomaisille, poliisi muistuttaa.

Sauna-alue suljetaan lauantaina klo 23 ja tyhjennetään klo 24, mutta avataan jälleen sunnuntaina klo 10. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa häiriöitä aiheuttavat henkilöt sekä saunoista että tapahtuma-alueelta. Lähin polliisin yömajootus on Seinäjoella.

Arvotavaraa voi jättää maksulliseen säilytykseen latokaffioon. Löytötavarat pyydetään toimittamaan Parramajalle tai latokaffioon. Tapahtuman jälkeen löytötavarat ovat esillä latokaffiossa ja arvokkaimmat löytötavarat otetaan talteen ja niistä ilmoitetaan seuraavassa Tejukassa ellei niitä tuntomerkkejä vastaan ole noudettu. Parin viikon jälkeen arvokkaimmat löytötavarat toimitetaan poliisille. Kannattaa laittaa saunapussukkaan nimi ja puhelinnumero, niin helpompi tavoittaa omistaja.

WC on auki Parramajan lammen puoleisella seinustalla ympäri vuorokauden. Sauna-alueella on myös muutama vessa käytettävissä. Parramajan eteisessä on wc käytettävissä Parramajan aukioloaikoina. Myös Nevala-salin (toinen iso punainen rakennus) aulassa on wc (inva).

Suihkut ovat avoinna Parramajalla la klo 8 – 22 ja su klo 7 – 12. Suihkujen yhteydessä ovat myös erilliset pukuhuoneet. Myös uimarannalla on pari pukukoppia.

Ensiapua on saatavissa sauna-alueella la klo 15-21. Lääkäripäivystys ma-su klo 8-22 Kauhajoen terveyskeskuksessa, Prännärintie 8, puh 06-2413 3200. Yöpäivystys ma-su klo 22-08 Seinäjoen keskussairaalassa, Hanneksenrinne 7, ensiapu puh. 06-415 4555. Päivystävä sairasauto puh 112. Teuvan Apteekki avoinna ma-pe 8.30 - 18 ja la 9 - 14, su suljettu.

Syksyllä 2009 järjestetyn kyselyn mukaan saunojen tuojat saapuvat tapahtumaan keskimäärin 164 kilometrin etäisyydeltä. Ulkopaikkakuntalaisista lähin 31 kilometrin päästä ja kaukaisin 466 kilometrin päästä. Vastausaktiivisuus kyselyyn oli 51%. Tapahtuman tunnelma ja siisteys oli 45% mielestä erinomainen ja 55% mielestä hyvä.

 

Ajankohtaista

HALUAKKO MUKAHAN SAUNA-AJOOHIN 2017?
Miten olis kökkä (=talkoot)? Ensimmäiset työvuorot ovat jaossa eli ensiapu- ja uinninvalvonta sekä järjestyksen valvonta. Parhaat ajat varataan ensin! Valitse oikealta kohta "ilmoittautuminen". Klikkaa tekstistä kohtaa "viestiin" ja ilmoittautumislomake avautuu. Merkitse lisätietoihin mitä ja minkä työvuoron haluaisit. Sinuun ollaan yhteydessä myöhemmin. Alla aikataulua kökkävuoroista la 29.7.2017:

Ensiapu sauna-alueella: klo 12 – 16 ja/tai klo 16 – 20

Uinninvalvonta rajatulla alueella klo 12 – 16 ja/tai klo 16 – 20

Järjestyksenvalvonta Sauna-alueella:
klo 12 – 16 ja/tai klo 14 – 18
klo 16 – 20 ja/tai klo 20 – 24
klo 24 – 06 yövalvonta

Työvuorosi jälkeen voit noutaa henkilökohtaisen makkara- ja kahvilipukkeesi arpamyynnistä sekä noutaa t-paidan. Sauna-ajojen palaute- ja kiitosillanvietto järjestetään myöhemmin vuosikokouksen yhteydessä. Kiitämme jo etukäteen panoksestanne 2017 Sauna-ajojen järjestelyjen onnistumiseen. Kaikki apu on tarpeen

JÄSENMAKSU
Tarkistathan, että kauden 1.7.2016-30.6.2017 jäsenmaksu Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot ry:lle on hoidettu. Jäsenmaksu on vaivaaset 10 eur vuorelta ja se menee tapahtuman järjestelykuluihin. Tilinumeromme on Nordea 107730-111278 eli FI96 1077 3000 1112 78. Laitathan maksun viitteeksi 20132 ja jäsentiedot (uudet jäsenet ja jos osoite yms. muutoksia vanhoilla jäsenillä) sähköpostitse sauna(at)sauna-ajot.com - Kiitos - Thank you!

JÄSENMATKAT

Kevään 2015 jäsenmatka tehtiin Tampereelle Rajaportin saunalle la 25.4. ja syksyn 2015 jäsenmatka Helsinkiin Suomen Saunaseuran saunoille 24.10. Kesällä 2016 jäsenmatka suunnattiin Viron kylpylöihin ja Kömsin kylään.

VUOSIKOKOUS

Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot ry:n vuosikokous pidettiin la 15.10.2016 klo 18 Perälän Metsästysseuran Erämäen majalla Teuvalla. Puheenjohtajana jatkaa Jaakko Ketomäki puh. 040 773 5955 ja sähköposti jaakko.ketomaki(at)luukku.com tai sauna(at)sauna-ajot.com

SAUNA-AJOT 10 V KIRJA

Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot järjestettiin jo 10. kerran vuonna 2015. Juhlavuoden kunniaksi valmistui kirja, jossa on Heikki Mahlamäen upeita valokuvia Sauna-ajot tapahtumista vuosien varrelta. Kirjan hinta on 40 eur, mutta ajoittainen kampanjatarjous on 100 eur/3 kirjaa. Kirjatilauksen voi tehdä sähköpostilla kirja(at)sauna-ajot.com. Kirjaa on myytävänä myös Rauta-maatalouspiste J. Muotio Ky, Vaasantie 1-5, 64700 TEUVA puh. 06-2672031 tai s-postilla rautanet(at)teuvanristeys.com.

SAUNAKIRJA
Englanninkielinen kirja maailman siirrettävistä saunoista. Kirjan tekijä Karlis Otto Kalnins Kanadasta vasta suunnittelee ensimmäistä vierailua Sauna-ajoihin. Kirjan hinta on $36.00 ja hankittavissa netistä.

SAUNASIVUSTOJA
Mielenkiintoisia nettisivustoja Hyvää oloa Pohjanmaalta.
.
FACEBOOK
Haluatko mukaan Sauna-ajot ystäviin Facebookissa? Tervetuloa!

MEDIA
Haastattelu ja kuvapyynnöt osoitteesta sauna(at)sauna-ajot.com
.
Saksan suurimman sanomalehden internet-sivusto bild.de jatkaa pohdintaa Suomesta maailman parhaana maana. Bild analysoi Suomen erinomaisuutta 27.8.2010 etusivullaan näyttävällä paikalla. Huomionarvo on suurimmasta päästä, sillä Bildin etusivulla vierailee päivittäin yli 20 miljoonaa kävijää. Sauna-ajojen latosaunasta oli valokuva melkein heti sibeliusmonumentin jälkeen!

YLE Teema ti 31.8.2010 klo 18.30. Kuuma, kostea, hikinen. Mitä löyly on ja mitä ihmiselle tapahtuu saunassa? Höyry, infrapuna vai kapseli? Geologi viipaloi luonnon kiuaskivet. Tieteen ajankohtaisohjelma, jossa mukana myös Sauna-ajot 2010!
.
ELOKUVISSA
Miesten Vuoro -elokuvassa olivat mukana Puhelinkoppi-, leikkuupuimuri ja Saab-99 -saunat. Ensiesitys oli tiistaina 26.1.2010 Helsingissä Bio Rex teatterissa lasipalatsissa DocPoint festivaalin avajaisissa, jonka avajaiselokuvana Miesten Vuoro toimi. Elokuvan toinen esitys oli la 30.1.2010 Helsingissä Bristolissa. Miesten Vuoro - elokuvan trailerin voi katsoa esimerkiksi osoitteesta: http://www.vimeo.com/9126156. Elokuva on ollut esillä useimmissa radio- ja tv-ohjelmissa sekä lehdissä. Matkaopas 18.5.2010. :"Menestys maailmalla ennakoi kenties saunamatkailusta Suomen seuraavaa kansainvälistä vetonaulaa. Kiukaat kuumiksi!" Liittyä voit elokuvan ystäviin Facebookissa. Palkinnot: Miesten vuoro / Steam of life -elokuva on palkittu useasti. Planete Doc Review -festivaaleilla Varsovassa elokuva voitti kilpailusarjan pääpalkinnon. Aiemmin elokuva on palkittu Tampereen elokuvajuhlilla sekä Risto Jarva- että yleisöpalkinnoilla, Visions du Réel -festivaaleilla Sveitsissä Interreligious Jury -palkinnolla (Film was awarded at Vision du Réel) ja pääpalkinnolla DocAviv -elokuvafestivaaleilla Israelissa. Lisäksi se esitettiin HotDocs -festivaalien kansainvälisessä kilpailusarjassa Kanadassa. Elokuva valittiin myös Guth Gafa-festivaalille Irlantiin ja se palkittiin Silverdocs kilpalussa juryn erikoispalkinnolla Ameriikkassa kesäkuussa. Pääpalkinnon elokuva sai Virossa Pärnussa Viron vanhimmassa elokuvafestivaalissa...jne jne.

Majoittautuminen

PARRASSA EI OLE ENÄÄ VAPAITA MÖKKEJÄ!

Myös Luovankylän (7 km) tilat on varattuna (4 x 2HH) ja/tai lattiamajoitusta. Tiedustelut Helena Tarkka puh. 050 558 7929

Caravan-alueelle ei oteta ennakkovarauksia. Paikat 50 eur/pe-su annetaan pe 28.7.2017 saapumisjärjestyksessä. Kullekin saunakunnalle (eli sauna virallisella sauna-alueella) on varattu 1 maksuton paikka yläparkista ilman sähköä. Kaikki muut caravaanarit ohjataan caravanalueelle, jossa saatavilla normaalit palvelut.

Keskustasta on maksullinen bussikuljetus torilta klo 12 alkaen tunnin välein ja paluu Parramajalta puolelta eli klo 12.30 - klo 23.30 saakka. Rajallisen parkkitilan vuoksi suosittelemme kimppakyytejä, bussikuljetusta, pyöriä ja mopoja. Mökkialueiden kiertoteiden ja metsäteiren vartehen pysäkööminen on EHEROTTAMASTI kielletty, sillä pelastusteitä ei saa sulukia. Muistathan heijastimet ja tarkista valot!
.
Yöpyminen:
Teuva
Kauhajoki
Jurva-Kurikka
Kristiinankaupunki
Kaskinen

Nauti uusia perunoita ja voita
mansikoita ja makkaroita,
Tee saunaan tuore vasta
varpaat veteen kasta,
Hakkaa liiteriin halkoja
oio nurmikolla jalkoja,
Ihastele poutapilviä
siristele auringossa silmiä,
Haista kesän tuoksut
unohda turhat juoksut,
Muista paljon lekotella
laiturilla elämää hekotella,
Mieti kivoja juttuja
tapaa ystäviä ja tuttuja.
- Maisa & Henna & Riikka

Kävijälaskuri

Tänään27
Eilen41
Tällä viikolla68
Tässä kuussa1475
Kaikkiaan52522