In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Aluekartta

TEUVA LUONTO-PARRA Parrantie 27, 64700 Teuva - Älä käytä Hautaharjun kapeaa metsäautotietä.

Hyvä tietää

Paikallislehti Tejuka jaetaan to 27.7. noin 20.000 kpl suurjakona. Lehdessä on erillinen lähes kaiken kattava Sauna-liite, jossa on taas mukavaa lukemista niin itse tapahtumasta kuin sauna-asioista muutenkin. Ilmoitukset ja tilaukset puh. (06) 247 4300.

Tänä vuonna teuvalaiset salibandypelaajat hoitavat tapahtuman liikenne- ja paikoitusjärjestelyt. Parkkimaksu on 5 eur (varaa tasaraha) kulkuvälineeltä. Pyörät, mopot ja saunat ilmaiseksi Parrantietä pitkin! Mopoparkki on kioskin vieressä (pieni asfaltoitu alue) ja invaparkki aivan sauna-alueen nurkalla. Huomaathan, että tapahtuma-alueella on yksisuuntainen liikenne, joten älä änkeä väärähän suuntahan, jotta liikenne sujuisi mahdollisimman mallikkaasti. Tämä sääntö on voimassa koko lauantain!

Henkilö- ja pakettiautot voivat ajaa Luonto-Parraan, Parrantie 27, suorinta reittiä Luovantietä pitkin. Älä käytä Hautaharjun kapeaa metsäautotietä. Teuvan keskustasta tultaessa Luovantie alittaa junaradan ja kulkukäytävä on alle 2,8 m korkeille ja normaalileveille kulkuneuvoille. Isommat kulkuneuvot on syytä ajaa 67-tien varrelta olevia Parra-opasmerkkejä seuraten. Tämä erikoisreitti mutkittelee mm. Teuvan saha-alueen läpi. Tapahtumaan opastavat myös Saunat-kyltit.

Jari Kaari Oy:n linja-autokuljetus alkaa Teuvan keskustasta lauantaina klo 12. Lähdöt ABC:n pihasta, torin ja Porvarintien kautta kirkon kulmalle ja siitä edelleen Parraan. Jos olet tulossa kyytiin reitin varrelta, niin osoita selvästi kuljettajalle, että olet pyrkimässä kyytiin. Maksu 4 eur yhteen suuntaan per nenä. Paluukyyti Parrasta keskustaan samaa reittiä klo 12.30 alkaen tunnin välein. Viimeinen kyyti Parraan lähtee la klo 22 ja viimeinen kyyti Parrasta torille la klo 23.30. Uutta: VIP-rannekkeella voit reissata vaikka koko illan hintaan 15 eur.

Sauna-alueella Luovankylän latokaffiossa on myytävänä kahvia, teetä, mehua, limsaa, pullaa ja piirakkaa. Tarjolla on Teuvan MLL:n vohveleita. Teuvan pallon tyttöjen jalkapallojoukkue vanhempineen myy maistuvaa makkaraa ja huolehtii jälleen kerran alueen ja wc-tilojen siivouksesta. Lisäksi saatavilla on lakuja, pehmistä, muikkuja ja makkaraperunoita ym. Myynti tapahtuma-alueella päättyy klo 23. Latokaffiossa on tarjoilua vielä su aamulla.

Caravan aluetta hoitaa ja valvoo tänä vuonna ÄYSTÖN NS.

Parramajalla on uusi yhteistyökumppani HEREFORD LÄHIRUOKARAVINTOLA. Pe avoinna klo 18-02. La lounasbuffee la klo 10.30 - 15 sekä mm. jäätelöä, sämpylää, pullaa ja kahvia. LÄHIRUOKABUFFEE HINTA 18 eur/aikuiset ja 10 eur/lapset. Illalla grilliherkkuja. Parramajalla su klo 8 alkaen aamupalaa. C-anniskeluoikeudet K-18, joten lapsien oleskelu vain ruokaillessa ja vanhempien seurassa, mutta tilat ovat K-18 kokonaan klo 20 jälkeen. Pankkikortti käy maksuvälineenä!

Parra-majassa on käytössä langaton internet-yhteys (wlan) ja alueella toimii Soneran verkko erinomaisesti.
Alueen frisbeegolfrataan voit tutustua frisbeegolfradat.fi -sivustolla. Lisää tietoa Pauli Nevalasta ja sauna-alueen takana olevasta korkeasta keihäspatsaasta löytyy osoitteesta https://fi.wikipedia.org/wiki/Pauli_Nevala ja alueen retkeilyreitistöistä löytyy tietoa osoitteesta http://www.suupohja.fi/reitit Parramajan rannassa on grillikatoksia ja lapsille leikkikenttä. Parrassa on upeat ulkoilureitit ja kivipellot aivan lähellä sauna-alueen yläpuolella. Uimalammen vesi on hyvänlaatuista eikä siinä ole koskaan todettu levää.

Myynnissä Sauna-ajojen kirjaa, T-paitaa ja jonkin verran myös uikkareita. Sauna-arpoja myydään 5 eur/kpl. Arpapalkintona on komea kylpytynnyri, joka on esillä ohjelmalavan lähettyvillä. Arvonta suoritetaan tapahtumassa illan aikana. Voittajat julkistetaan nettisivuilla sekä Tejukassa. Pika-arvoilla 2 eur/kpl runsaasti palkintoja mm. Jokipiin pellavan isoja kylpypyyhkeitä.

Tapahtuman myyntipisteissä käy maksuna vain käteinen. Pankkiautomaatteja Teuvalla on vain 1 kpl S-market Parran nurkalla ABC-pistettä vastapäätä, joten kannattaa varata paljon käteistä mukaan.

Kullakin saunalla on oma saunamajuri, joka pitää huolta oman saunansa lämmittämisestä, veden ja polttopuiden riittävyydestä sekä yleisestä siisteydestä. Saunamajuri pitää myös huolta siitä, että naapurisaunoilla on saunarauha. Tuntikausien saunomisesta tulee helposti nestehukkaa. Ota uimapuvun ja pyyhkeen lisäksi myös vesipullo mukaan. Juomavesipiste on Parramajan ulkonurkalla lammen puolella.

Kaikkien alkoholipitoisten juomien tuonti alueelle on ehdottomasti kielletty! Tavattaessa alkoholijuomia alle 18-vuotiaalta (yli 15 v), annetaan sakko, mutta alle 15-vuotiaiden alkoholinkäytöstä tehdään lisäksi rikosilmoitus, kertoo poliisi. Kaikista näistä tapauksista poliisi tekee ilmoituksen lastensuojeluviranomaisille, poliisi muistuttaa.

Sauna-alue suljetaan lauantaina klo 23 ja tyhjennetään klo 24, mutta avataan jälleen sunnuntaina klo 10. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa häiriöitä aiheuttavat henkilöt sekä saunoista että tapahtuma-alueelta. Lähin polliisin yömajootus on Seinäjoella.

Arvotavaraa voi jättää maksulliseen säilytykseen latokaffioon. Löytötavarat pyydetään toimittamaan Parramajalle tai latokaffioon. Tapahtuman jälkeen löytötavarat ovat esillä latokaffiossa ja arvokkaimmat löytötavarat otetaan talteen ja niistä ilmoitetaan seuraavassa Tejukassa ellei niitä tuntomerkkejä vastaan ole noudettu. Parin viikon jälkeen arvokkaimmat löytötavarat toimitetaan poliisille. Kannattaa laittaa saunapussukkaan nimi ja puhelinnumero, niin helpompi tavoittaa omistaja.

WC on auki Parramajan lammen puoleisella seinustalla ympäri vuorokauden. Sauna-alueella on myös muutama vessa käytettävissä. Parramajan eteisessä on wc käytettävissä Parramajan aukioloaikoina. Myös Nevala-salin (toinen iso punainen rakennus) aulassa on wc (inva).

Suihkut ovat avoinna Parramajalla la klo 8 – 22 ja su klo 7 – 12. Suihkujen yhteydessä ovat myös erilliset pukuhuoneet. Myös uimarannalla on pari pukukoppia.

Ensiapua on saatavissa sauna-alueella la klo 15-21. Lääkäripäivystys ma-su klo 8-22 Kauhajoen terveyskeskuksessa, Prännärintie 8, puh 06-2413 3200. Yöpäivystys ma-su klo 22-08 Seinäjoen keskussairaalassa, Hanneksenrinne 7, ensiapu puh. 06-415 4555. Päivystävä sairasauto puh 112. Teuvan Apteekki avoinna ma-pe 8.30 - 18 ja la 9 - 14, su suljettu.

Syksyllä 2009 järjestetyn kyselyn mukaan saunojen tuojat saapuvat tapahtumaan keskimäärin 164 kilometrin etäisyydeltä. Ulkopaikkakuntalaisista lähin 31 kilometrin päästä ja kaukaisin 466 kilometrin päästä. Vastausaktiivisuus kyselyyn oli 51%. Tapahtuman tunnelma ja siisteys oli 45% mielestä erinomainen ja 55% mielestä hyvä.

 

Ajankohtaista

SAUNA-AJOT LA 28.7.2018
Teuvan kunnalla 150 v juhlavuosi ja Sauna-ajot järjestetään 12. kerran. Apuvoimia järjestelyihin otetaan vastaan, joten ota yhteyttä esim. Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. ja kerro meille miten sinä voisit tukea tapahtumaa.

JÄSENYYS JA JÄSENMAKSU
Tarkistathan, että kauden 1.7.2017-30.6.2018 jäsenmaksu Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot ry:lle on hoidettu. Jäsenmaksu on vaivaaset 10 eur vuorelta ja se menee tapahtuman järjestelykuluihin. Tilinumeromme on nyt POP TEUVA FI08 4730 0010 4020 13. Laitathan maksun viitteeksi 20174 ja jäsentiedot (uudet jäsenet ja jos osoite yms. muutoksia vanhoilla jäsenillä) sähköpostitse sauna(at)sauna-ajot.com - Kiitos - Thank you!

VUOSIKOKOUS
Kiitämme panoksestanne Sauna-ajojen järjestämisehen.
Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot ry:n vuosikokous ja samalla palaute- ja kiitosillanvietto pidettiin la 21.10.2017 klo 18 Närpiössä hotelli Red & Green alakerran saunatiloissa. Puheenjohtajana jatkaa Jaakko Ketomäki puh. 040 773 5955 ja sähköposti jaakko.ketomaki(at)luukku.com. Hallitus jatkaa ennallaan ja sihteerinä jatkaa Tanja Piispanen.

JÄSENMATKAT
Kevään 2015 jäsenmatka tehtiin Tampereelle Rajaportin saunalle la 25.4. ja syksyn 2015 jäsenmatka Helsinkiin Suomen Saunaseuran saunoille 24.10. Kesällä 2016 jäsenmatka suunnattiin Viron kylpylöihin ja Kömsin kylään.

FACEBOOK
Haluatko mukaan Sauna-ajot ystäviin Facebookissa? Tervetuloa!

SAUNA-AJOT 10 V KIRJA
Siirrettävien Saunojen Kokoontumisajot järjestettiin jo 10. kerran vuonna 2015. Juhlavuoden kunniaksi valmistui kirja, jossa on Heikki Mahlamäen upeita valokuvia Sauna-ajot tapahtumista vuosien varrelta. Kirjan hinta on 40 eur, mutta ajoittainen kampanjatarjous on 100 eur/3 kirjaa. Kirjatilauksen voi tehdä sähköpostilla kirja(at)sauna-ajot.com.

VALOKUVIA
Valokuvia vuosien varrelta mm. Pohjanmaan valokuvapankki, Heikki, Kirsti , Pekka ,Pertti, Johan, Johan 2015 HUOM! Mitään valokuvia näiltä nettisivuilta ei ole oikeus julkaista ilman kuvaajan kirjallista lupaa!

SAUNAKIRJA
Englanninkielinen kirja maailman siirrettävistä saunoista. Kirjan tekijä Karlis Otto Kalnins Kanadasta vasta suunnittelee ensimmäistä vierailua Sauna-ajoihin. Kirjan hinta on $36.00 ja hankittavissa netistä.

MEDIA
Haastattelu ja kuvapyynnöt osoitteesta sauna(at)sauna-ajot.com.
Saksan suurimman sanomalehden internet-sivusto bild.de jatkaa pohdintaa Suomesta maailman parhaana maana. Bild analysoi Suomen erinomaisuutta 27.8.2010 etusivullaan näyttävällä paikalla. Huomionarvo on suurimmasta päästä, sillä Bildin etusivulla vierailee päivittäin yli 20 miljoonaa kävijää. Sauna-ajojen latosaunasta oli valokuva melkein heti sibeliusmonumentin jälkeen!

YLE Teema ti 31.8.2010 klo 18.30. Kuuma, kostea, hikinen. Mitä löyly on ja mitä ihmiselle tapahtuu saunassa? Höyry, infrapuna vai kapseli? Geologi viipaloi luonnon kiuaskivet. Tieteen ajankohtaisohjelma, jossa mukana myös Sauna-ajot 2010!
.
ELOKUVISSA
Miesten Vuoro -elokuvassa olivat mukana Puhelinkoppi-, leikkuupuimuri ja Saab-99 -saunat. Ensiesitys oli tiistaina 26.1.2010 Helsingissä Bio Rex teatterissa lasipalatsissa DocPoint festivaalin avajaisissa, jonka avajaiselokuvana Miesten Vuoro toimi. Elokuvan toinen esitys oli la 30.1.2010 Helsingissä Bristolissa. Miesten Vuoro - elokuvan trailerin voi katsoa esimerkiksi osoitteesta: http://www.vimeo.com/9126156. Elokuva on ollut esillä useimmissa radio- ja tv-ohjelmissa sekä lehdissä. Matkaopas 18.5.2010. :"Menestys maailmalla ennakoi kenties saunamatkailusta Suomen seuraavaa kansainvälistä vetonaulaa. Kiukaat kuumiksi!" Liittyä voit elokuvan ystäviin Facebookissa. Palkinnot: Miesten vuoro / Steam of life -elokuva on palkittu useasti. Planete Doc Review -festivaaleilla Varsovassa elokuva voitti kilpailusarjan pääpalkinnon. Aiemmin elokuva on palkittu Tampereen elokuvajuhlilla sekä Risto Jarva- että yleisöpalkinnoilla, Visions du Réel -festivaaleilla Sveitsissä Interreligious Jury -palkinnolla (Film was awarded at Vision du Réel) ja pääpalkinnolla DocAviv -elokuvafestivaaleilla Israelissa. Lisäksi se esitettiin HotDocs -festivaalien kansainvälisessä kilpailusarjassa Kanadassa. Elokuva valittiin myös Guth Gafa-festivaalille Irlantiin ja se palkittiin Silverdocs kilpalussa juryn erikoispalkinnolla Ameriikkassa kesäkuussa. Pääpalkinnon elokuva sai Virossa Pärnussa Viron vanhimmassa elokuvafestivaalissa...jne jne.

Majoittautuminen

PARRASSA EI OLE ENÄÄ VAPAITA MÖKKEJÄ!

Caravan-alueelle ei oteta ennakkovarauksia.

Paikat annetaan pe 27.7.2018 saapumisjärjestyksessä. Kullekin saunakunnalle (eli sauna virallisella sauna-alueella) on varattu 1 maksuton paikka yläparkin aivan yläreunasta ilman sähköä. Kaikkien muiden majoittujien on ilmoittauduttava caravanalueelle, jossa saatavilla normaalit palvelut. Alueelta ei ole mahdollista varata paikkoja tuomalla sinne vaunua tms jo etukäteen.

Hinnat:

Normaalikokoinen matkailu-auto tai -vaunu (ei linja-auto)

- 50 eur/pe-su sis. sähkö ja pe illalla sauna Parramajalla

- alennus SFC jäsenille leirintäkortilla 2 eur/vrk

- 20 eur/vrk + 5 eur/vrk sähkö

Teltta (normaalikokoinen retkiteltta)

- 10 eur/vrk + henkilömaksu 4 eur/vrk aikuisilta

Caravan aluetta hoitaa ja valvoo (myös yöajan) tänäkin vuonna Äystön NS Teuvalta. 

Yöpyminen muualla:
Teuva
Kauhajoki
Jurva-Kurikka
Kristiinankaupunki
Kaskinen

Kävijälaskuri

Tänään1
Eilen55
Tällä viikolla97
Tässä kuussa826
Kaikkiaan75969