In order to view this object you need Flash Player 9+ support!

Get Adobe Flash player

Powered by RS Web Solutions

Hyvä tietää

Paikallislehti Tejuka jaetaan to 27.7. noin 20.000 kpl suurjakona. Lehdessä on erillinen lähes kaiken kattava Sauna-liite, jossa on taas mukavaa lukemista niin itse tapahtumasta kuin sauna-asioista muutenkin. Ilmoitukset ja tilaukset puh. (06) 247 4300.

Tänä vuonna teuvalaiset salibandypelaajat hoitavat tapahtuman liikenne- ja paikoitusjärjestelyt. Parkkimaksu on 5 eur (varaa tasaraha) kulkuvälineeltä. Pyörät, mopot ja saunat ilmaiseksi Parrantietä pitkin! Mopoparkki on kioskin vieressä (pieni asfaltoitu alue) ja invaparkki aivan sauna-alueen nurkalla. Huomaathan, että tapahtuma-alueella on yksisuuntainen liikenne, joten älä änkeä väärähän suuntahan, jotta liikenne sujuisi mahdollisimman mallikkaasti. Tämä sääntö on voimassa koko lauantain!

Henkilö- ja pakettiautot voivat ajaa Luonto-Parraan, Parrantie 27, suorinta reittiä Luovantietä pitkin. Älä käytä Hautaharjun kapeaa metsäautotietä. Teuvan keskustasta tultaessa Luovantie alittaa junaradan ja kulkukäytävä on alle 2,8 m korkeille ja normaalileveille kulkuneuvoille. Isommat kulkuneuvot on syytä ajaa 67-tien varrelta olevia Parra-opasmerkkejä seuraten. Tämä erikoisreitti mutkittelee mm. Teuvan saha-alueen läpi. Tapahtumaan opastavat myös Saunat-kyltit.

Jari Kaari Oy:n linja-autokuljetus alkaa Teuvan keskustasta lauantaina klo 12. Lähdöt ABC:n pihasta, torin ja Porvarintien kautta kirkon kulmalle ja siitä edelleen Parraan. Jos olet tulossa kyytiin reitin varrelta, niin osoita selvästi kuljettajalle, että olet pyrkimässä kyytiin. Maksu 4 eur yhteen suuntaan per nenä. Paluukyyti Parrasta keskustaan samaa reittiä klo 12.30 alkaen tunnin välein. Viimeinen kyyti Parraan lähtee la klo 22 ja viimeinen kyyti Parrasta torille la klo 23.30. Uutta: VIP-rannekkeella voit reissata vaikka koko illan hintaan 15 eur.

Sauna-alueella Luovankylän latokaffiossa on myytävänä kahvia, teetä, mehua, limsaa, pullaa ja piirakkaa. Tarjolla on Teuvan MLL:n vohveleita. Teuvan pallon tyttöjen jalkapallojoukkue vanhempineen myy maistuvaa makkaraa ja huolehtii jälleen kerran alueen ja wc-tilojen siivouksesta. Lisäksi saatavilla on lakuja, pehmistä, muikkuja ja makkaraperunoita ym. Myynti tapahtuma-alueella päättyy klo 23. Latokaffiossa on tarjoilua vielä su aamulla.

Caravan aluetta hoitaa ja valvoo tänä vuonna ÄYSTÖN NS.

Parramajalla on uusi yhteistyökumppani HEREFORD LÄHIRUOKARAVINTOLA. Pe avoinna klo 18-02. La lounasbuffee la klo 10.30 - 15 sekä mm. jäätelöä, sämpylää, pullaa ja kahvia. LÄHIRUOKABUFFEE HINTA 18 eur/aikuiset ja 10 eur/lapset. Illalla grilliherkkuja. Parramajalla su klo 8 alkaen aamupalaa. C-anniskeluoikeudet K-18, joten lapsien oleskelu vain ruokaillessa ja vanhempien seurassa, mutta tilat ovat K-18 kokonaan klo 20 jälkeen. Pankkikortti käy maksuvälineenä!

Parra-majassa on käytössä langaton internet-yhteys (wlan) ja alueella toimii Soneran verkko erinomaisesti.
Alueen frisbeegolfrataan voit tutustua frisbeegolfradat.fi -sivustolla. Lisää tietoa Pauli Nevalasta ja sauna-alueen takana olevasta korkeasta keihäspatsaasta löytyy osoitteesta https://fi.wikipedia.org/wiki/Pauli_Nevala ja alueen retkeilyreitistöistä löytyy tietoa osoitteesta http://www.suupohja.fi/reitit Parramajan rannassa on grillikatoksia ja lapsille leikkikenttä. Parrassa on upeat ulkoilureitit ja kivipellot aivan lähellä sauna-alueen yläpuolella. Uimalammen vesi on hyvänlaatuista eikä siinä ole koskaan todettu levää.

Myynnissä Sauna-ajojen kirjaa, T-paitaa ja jonkin verran myös uikkareita. Sauna-arpoja myydään 5 eur/kpl. Arpapalkintona on komea kylpytynnyri, joka on esillä ohjelmalavan lähettyvillä. Arvonta suoritetaan tapahtumassa illan aikana. Voittajat julkistetaan nettisivuilla sekä Tejukassa. Pika-arvoilla 2 eur/kpl runsaasti palkintoja mm. Jokipiin pellavan isoja kylpypyyhkeitä.

Tapahtuman myyntipisteissä käy maksuna vain käteinen. Pankkiautomaatteja Teuvalla on vain 1 kpl S-market Parran nurkalla ABC-pistettä vastapäätä, joten kannattaa varata paljon käteistä mukaan.

Kullakin saunalla on oma saunamajuri, joka pitää huolta oman saunansa lämmittämisestä, veden ja polttopuiden riittävyydestä sekä yleisestä siisteydestä. Saunamajuri pitää myös huolta siitä, että naapurisaunoilla on saunarauha. Tuntikausien saunomisesta tulee helposti nestehukkaa. Ota uimapuvun ja pyyhkeen lisäksi myös vesipullo mukaan. Juomavesipiste on Parramajan ulkonurkalla lammen puolella.

Kaikkien alkoholipitoisten juomien tuonti alueelle on ehdottomasti kielletty! Tavattaessa alkoholijuomia alle 18-vuotiaalta (yli 15 v), annetaan sakko, mutta alle 15-vuotiaiden alkoholinkäytöstä tehdään lisäksi rikosilmoitus, kertoo poliisi. Kaikista näistä tapauksista poliisi tekee ilmoituksen lastensuojeluviranomaisille, poliisi muistuttaa.

Sauna-alue suljetaan lauantaina klo 23 ja tyhjennetään klo 24, mutta avataan jälleen sunnuntaina klo 10. Järjestyksenvalvojilla on oikeus poistaa häiriöitä aiheuttavat henkilöt sekä saunoista että tapahtuma-alueelta. Lähin polliisin yömajootus on Seinäjoella.

Arvotavaraa voi jättää maksulliseen säilytykseen latokaffioon. Löytötavarat pyydetään toimittamaan Parramajalle tai latokaffioon. Tapahtuman jälkeen löytötavarat ovat esillä latokaffiossa ja arvokkaimmat löytötavarat otetaan talteen ja niistä ilmoitetaan seuraavassa Tejukassa ellei niitä tuntomerkkejä vastaan ole noudettu. Parin viikon jälkeen arvokkaimmat löytötavarat toimitetaan poliisille. Kannattaa laittaa saunapussukkaan nimi ja puhelinnumero, niin helpompi tavoittaa omistaja.

WC on auki Parramajan lammen puoleisella seinustalla ympäri vuorokauden. Sauna-alueella on myös muutama vessa käytettävissä. Parramajan eteisessä on wc käytettävissä Parramajan aukioloaikoina. Myös Nevala-salin (toinen iso punainen rakennus) aulassa on wc (inva).

Suihkut ovat avoinna Parramajalla la klo 8 – 22 ja su klo 7 – 12. Suihkujen yhteydessä ovat myös erilliset pukuhuoneet. Myös uimarannalla on pari pukukoppia.

Ensiapua on saatavissa sauna-alueella la klo 15-21. Lääkäripäivystys ma-su klo 8-22 Kauhajoen terveyskeskuksessa, Prännärintie 8, puh 06-2413 3200. Yöpäivystys ma-su klo 22-08 Seinäjoen keskussairaalassa, Hanneksenrinne 7, ensiapu puh. 06-415 4555. Päivystävä sairasauto puh 112. Teuvan Apteekki avoinna ma-pe 8.30 - 18 ja la 9 - 14, su suljettu.

Syksyllä 2009 järjestetyn kyselyn mukaan saunojen tuojat saapuvat tapahtumaan keskimäärin 164 kilometrin etäisyydeltä. Ulkopaikkakuntalaisista lähin 31 kilometrin päästä ja kaukaisin 466 kilometrin päästä. Vastausaktiivisuus kyselyyn oli 51%. Tapahtuman tunnelma ja siisteys oli 45% mielestä erinomainen ja 55% mielestä hyvä.

 

Kävijälaskuri

Tänään34
Eilen45
Tällä viikolla293
Tässä kuussa827
Kaikkiaan76979